سپید صنعت نگین آسیا

031-33204644
09013771927 09308971927 09923590998
info@sepidsanat.com

کاربرد جعبه تقسیم

کاربرد جعبه تقسیم و نقش آن در ساختمان سازی

در این مقاله با کاربرد جعبه تقسیم و نقش آن در عملیات برق کشی ساختمان آشنا می شوید.

 

سیم کشی برق ساختمان از جمله اصول مهم و حساس در ساختمان سازی می باشد. مراکز و پیمانکاران اداراه برق، وظیفه انجام اتصالات و سیم کشی‌های برق ساختمان تا قسمت ورودی ساختمان را دارند.بنابراین جهت برق کشی داخل ساختمان می بایست خود فرد دست به کار شود و با کمک از متخصصین برق و همچنین ابزار استاندارد همچون سیم، کاندوئیت، جعبه تقسیم، نردبان کابل، سینی کابل و … بهره مند شوید. قطعا اطلاع دارید که اولین عمل غلط ویا سهل انگاری در سیستم برق کشی ساختمان آخرین اشتباه تلقی می شود و منجر به ایجاد خطرات جانی غیر قابل جبران می شود، همچنین ایجاد صدمه به وسایل و تجهیزات الکتریکی منجر به ایجاد حساسیت بیشتر در برق کشی ساختمان می شود. در این مقاله قصد داریم در رابطه با کاربرد جعبه تقسیم و اصول نصب آن در برق کشی ساختمان‌ها به صورت کلی توضیح دهیم.

 

نقش و کاربرد جعبه تقسیم در برق کشی

 

جعبه تقسیم یکی دیگر از اجزای مهم و کاربردی در عملیات برق کشی ساختمان‌ می باشد. کاربرد این جعبه به عنوات جایگاهی اصولی برای تقسیم و انشعاب گرفتن از سیم های برق ساختمان است که عمدتا در دو طرح روکار و توکار در برق کشی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. جنس جعبه تقسیم از جنس های فلز، پلاستیک، آلومینیوم، گالوانیزه و استیل می باشد.

 

نکات ایمنی که قبل از نصب جعبه تقسیم باید بدان توجه کرد شامل موارد زیر است:

 

محل تعبیه جعبه تقسیم معمولا در قسمت بالایی گوشه‌های دیوارها و تقریبا با فاصله‌ای 25 تا 40 سانتی متری نسبت به سقف ساختمان نصب می‌شود.

قابل دسترسی بودن درب جعبه تقسیم دراین عملیات مهم می باشد و باید به گونه ای نصب شود که هیچ گونه سیمی از جعبه خارج نشده باشد.

هیچ یک از سیم هایی که درون جعبه تقسیم وارد شده اند نباید لخت باشند و همچنین باید اتصالات خارجی را با سوکت مهار کنند.

 

روش منظم کردن سیم ها درون جعبه تقسیم

 

اغلب اوقات این مشکل وجود دارد که متوجه بی نظمی و نامرتبی سیم های درون جعبه تقسیم می شوید زیرا به طور معمول سیم های ورودی و خروجی در جعبه زیاد می باشد، بنابراین مهم است که به چیدمان و مشخص نمودن ترتیب سیم ها توجه کرد چراکه در زمانی که مشکلی خاص در برق ساختمان ایجاد می شود، اولین راهکاری که به ذهن می رسد بررسی و مراجعه به جعبه تقسیم است که بتوان سیستم برق کشی ساختمان را توسط آن تست نمود. زیرا در جعبه تقسیم ها، سیم کشی ها که به عنوان گره‌های انتهایی یا همان کلید و پریزها شناخته می شوند، مشخص می‌شود. بدین ترتیب بررسی جعبه تقسیم انشعابی موجب می شود دیگر نیازی به باز نمودن همه سیم های موجود نباشد.

 

روش های مرتب کردن سیم های داخل جعبه تقسیم

 

در زیر به معرفی چند راه‌حل‌ مفید جهت افزایش کاربرد جعبه تقسیم و مرتب نمودن سیم ها می پردازیم.

 

-در مرحله اول کل سیم ‌های خالی یا اصطلاحا بدون برق را یکجا جمع کنید و آنها را به یکدیگر متصل کنید و آنها را به سمت پشت جعبه تقسیم هدایت کنید. پس از این مراحلی که گفته شد را برای همه سیم ‌های نول اجرا کنید. اکنون نوبت به مرتب کردن سیم های فاز می باشد که می بایست به طور کامل سیم ها را بپوشانید و در قسمت تحتانی جعبه تقسیم آنها را سمت جلو و عقب بچرخانید و در نهایت به منظور تفکیک نمودن این دسته سیم از سایر دسته‌‌های سیم روی آنها را با یک کلاهک اتصال بپوشانید. در آخر با بهره گیری از این روش ساده قادر خواهید بود همه سیم‌ های درون جعبه تقسیم را به سادگی منظم کنید.

برچسب ها :   

مطالب مرتبط

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با ما در ارتباط باشید